Iniciar sesión

Login

Usuario
Password *
Recordarme
Please select your page
Catalan Basque Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Portuguese Romanian Russian Spanish

Molts cops, els caps de setmana falconers comencen en divendres. Com aquesta setmana!

Divendres a la tarda vam volar pel barri que acull la nostra seu social. El carrer de Sant Pere més Baix organitzava la Fira al Carrer. Els comerciants van treure les seves botigues al carrer i ens va agradar d'allò més fer una cercavila entre les parades que ens oferien menjar, roba, bijuteria i moltes altres coses.

Acompanyades de les nostres músiques, vam fer diferents figures, algunes caminades (pilars, quadrigues) i altres estàtiques (vols, avets, pires, escales).

Vam repetir la cercavila durant el dissabte el matí, on gràcies a la proximitat del mercat i essent un carrer comercial hi havia molta concurrència entre les veïnes i visitants.

Esperem poder seguir participant amb la Unió de Botiguers de Sant Pere més Baix i desitgem que la iniciativa de la Fira al Carrer segueixi sent tot un èxit.

I diumenge no vam parar. Durant el matí, les nostres gralleres i tabaleres vam participar en la IX matinades de grallers i timbalers de Cornellà, amb motiu de Corpus.

Iniciant a la plaça de l'Ajuntament i amb els grups de música dels Castellers de Cornellà, Gegants de Cornellà i l'Agrupa de Cornellà, juntament amb la resta de convidats, vam recórrer els carrers del centre de la ciutat.

I a la tarda vam participar en la III Trobada Gegantera Besòs i Maresme, amb una actuació prèvia a la cercavila i ballada dels gegants.

A la cruïlla de Gran Via amb la Rambla Prim vam fer:

- quadriga coronada amb 2 pilars de 3
- Serra de 4 puntes amb un pilar de 3
- Avet de 8
- Dues planxes amb un ventilador
- Lleons
- 2 vols de 3 amb un de 3 coronat
- Escala de 6 amb 2 puntes

Un cap de setmana ben complet on hem pogut gaudir de la nostra ciutat i preparat-nos pel cap de setmana vinent amb la nostra participació en el seguici festiu de Corpus.

2019 06 14 15 Fira al Carrer Sant Pere Mes Baix2019 06 16 FM Besos Maresme2019 06 16 FM Besos Maresme 25

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709114621976

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709113466918

 

 


El passat diumenge 9 de juny, vam participar un any més a la Festa Major de la Plaça de la Palmera, al districte de Sant Martí.
En un ambient festiu i una plaça ben farcida de gent i amb molta canalla, els Falcons de Barcelona vam fer una petita mostra de les nostres figures més tradicionals.
Vam iniciar la nostra actuació amb una escala caminada amb dos pilars, i com la resta de figures, les vam fer damunt l'escenari.

Seguidament vam fer:

* serra de 7 puntes
* pira 5x4
* dos vols de 4 i dos vols de 3
* avet de 8
* dues planxes amb un ventilador
* 4 piràmides de 3

i vam acabar amb una escala de 7 amb 3 puntes.

Esperem que tot el barri hagi guardit de la seva festa major i esperem tornar-vos a veure l'any vinent.

        2019 06 09 FM Barri de la Palmera1   2019 06 09 FM Barri de la Palmera2

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709051222361

 


2019 06 01 Matinades SELa jornada de dissabte 1 de juny els nostres músics van anar al barri de Santa Eulàlia (L´Hospitalet) a participar a les Matinades gralleres i la despertada trabucaire pels carrers del barri acompanyats d'altres colles. 

Diumenge, 2 de juny, va estar un matí atrafegat.

A les 11:00 ja estàvem a la placeta de la carretera antiga de Mataró i a les 11:30 començàvem l'actuació entrant a plaça amb quadrigues, una d'elles coronada, per seguir amb una serra amb pilar de tres, tot seguit vam fer un avet de vuit i dues pires 4x4, l'actuació va continuar amb tres vols de tres i un de quatre, amb dues planxes amb ventilador i acabant amb una escala de 9.

2019 06 02 FM Llacuna i Marxa Pau 10
Un cop acabada l'actuació, gran part de la Colla es va dirigir cap a l'Arc de Triomf, on es portava a terme la 2a Caminada per la Pau, en acabar la Colla Jove de Barcelona va aixecar dos pilars de 4 i Falcons de Barcelona una pira 5x4 amb la música de Queen "Show must go on". Va ser un acte molt emotiu, del que vam estar orgullosos de participar.

2019 06 02 FM Llacuna i Marxa Pau 48

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157708954341187

 

 

 


Dissabte 25 de maig, en Pep Barceló i la Maria la Néta ens van convidar a la 28a Trobada de Gegants de la Barceloneta-Port Vell.
Ens vam reunir a la Plaça Poeta Boscà amb les Colles geganteres convidades que ens van mostrar alguns dels seus balls.
Un cop varen acabar, els Falcons de Barcelona vam entrar a la plaça amb dos Pilars caminats i una Escala Caminada, tot seguit vam fer una Serra de sis puntes amb Pilar de tres, pira 5x5, quatre Vols de tres i un Vol de tres coronat, 2 Avets de sis, Lleons, 5 Piràmides de tres, 3 Planxes, i per acabar una Escala de 8 amb dues puntes.
Un cop acabada l’actuació, ens vam reunir amb les altres colles participants al Moll de Pescadors, on la Colla amfitriona ens va convidar a berenar.

                                           2019 05 25 Barceloneta1                         2019 05 25 Barceloneta2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157708772607392

 


La Nit del Tararot és un espectacle on tot Tàrrega surt al carrer per viure i veure la disputa entre dos barris de la ciutat. I enguany, els Falcons de Barcelona hem estat convidats a participar.

Dins del transcurs de la festa, i acompanyant la imatgeria targarina i catalana que participàvem al Tararot, vam fer una pira 4x4 acompanyada d'un pilar de dos i un pilar de 3 que pujaven una urna il·luminada de les votacions de l'1 d'octubre de 2017; 2 vols de 3 i 2 vols de 3 coronats a l'escenari i una escala de 7 al bell mig de la plaça Major.

L'endemà al matí, vam agafar l'autocar que ens va dur al Parc d'atraccions del Tibidabo, per participar un any més a la jornada castellera, juntament amb els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, els Castellers del Prat del Llobregat i els Castellers de Sarrià.2019 05 11 La Nit del Tararot Tarrega 2

Vam començar la nostra actuació entrant a la plaça dels Somnis amb una nova figura de la colla: una escala quadrigada, o una escala caminada on les puntes són quàdriques.

Seguidament vam fer:
- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Pira 5x4 acompanyada de dues pires 2x2
- Dos vols de 3 i dos vols de 4
- Lleons
- Dos avets de 6
- Planxes
- Escala de 8


Un cap de setmana on vam gaudir, a part de les actuacions, de molts moments de convivència falconera. I ara ens toca agafar forces pels propers caps de setmana, on tindrem molta activitat falconera.

2019 05 12 Tibidabo2            2019 05 12 Tibidabo1

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157708462610395


El dissabte dia 4 de maig vam fer la nostra actuació a la Cercavila de les festes de primavera del Clot-Camp de l’Arpa amb les entitats culturals d'aquest barri: Esbart Sant Jordi, Castellers de Barcelona, Ball de Bastons del Clot, Gegants del Clot, Gegants de Sant Josep de Calassanç, Diables del Clot.
Vam començar reunint-nos tots a la plaça can Robacols, on les colles van fer el seu lluïment. Falcons de Barcelona vam iniciar l’actuació amb una escala caminada seguida d’una serra i 2 vols de tres i un de quatre. Acte seguit van començar la cercavila baixant pel carrer Rogent, on vam fer quadrigues i pilars de tres caminat. A les dues parades vam muntar 5 piràmides (2 de tres i 3 de dos) i dos pires 4 per 3.
La Cercavila va acabar a la Plaça del Mercat del Clot, on vam fer dos avets i dues planxes amb un ventilador. Per posar el punt final, totes les colles vam fer un ball de germanor on vam aixecar una escala de set.

        2019 05 04 Cercavila Primavera Clot1         2019 05 04 Cercavila Primavera Clot3                                    2019 05 04 Cercavila Primavera Clot2         2019 05 04 Cercavila Primavera Clot4


El diumenge 28 d'abril s'ha celebrat la XXXI Trobada Gegantera de la Sagrada Família, en el marc de les Festes del barri de la Sagrada Família i els Falcons de Barcelona hem gaudit d'una jornada ben completa pels carrers del barri.
Les nostres gralleres i tabalers, acompanyats d'un bon gruix de falconeres, han participat en les matinades organitzades per Fal·lera Gegantera Sagrada Família. Ens han rebut amb un bon esmorzar a la Bodega del Barri i amb parades a diferents forns del barri, per finalitzar a l'Antiga Fàbrica de la Cervesa Damm, punt d'acollida i plantada de gegants, bestioles i falcons.
Havent agafat forces, i amb permís dels núvols que amenaçaven pluja, hem iniciat la nostra participació amb dues figures al pati de la Damm.

Hem fet:
- serra amb un pilar de 3,
- 2 vols de 4 i un vol de 3,
- 2 avets de 7.
Tot seguit ens hem unit a la cercavila on hem fet quadrigues i quadriga coronada. Al llarg del recorregut hem fet diferents pilars i quadrigues, unes de les nostres figures caminades.
A la parada que hem fet per gaudir dels balls de les colles geganteres, la nostra colla ha fet:
- Lleons
- 2 vols de 4 i 2 vols de 3
- Escala de 7
- 2 planxes amb 2 ventiladors

Seguim la cercavila i baixem per l'Avinguda Gaudí per arribar al punt final del recorregut, davant la façana del Naixement de la Basílica de la Sagrada Família. Per entrar a la Plaça fem una escala caminada i rematem la nostra actuació amb una pira 5x4 i dues pires petites.
Un matí on hem recorregut els carrers del barri de l'associació amfitriona, fruint d'una trobada amb molt d'èxit.

    2019 04 28 Sagrada Familia1                      2019 04 28 Sagrada Familia2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu l'enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157706857991001


El barri del Pi ha estat de Festa Major. Del 16 al 24 de Març, es va celebrar la festivitat del patró, Sant Josep Oriol, i els Falcons de Barcelona no vam faltar a la nostra cita.
El diumenge 24, els nostres grallers i tabalers, acompanyats de moltes membres de la colla i d'altres agrupacions musicals, van participar en les matinades per despertar al veïnat, preparant-se per la festa. Un petit recorregut pels carrerons més significatius del barri i fent les parades pertinents (a la xurreria del carrer Banys Nous, al carrer Portaferrissa i a la plaça Sant Josep Oriol), ens va portar de tornada a la plaça on vam actuar.
Per agafar forces per la diada, la colla amfitriona dels Gegants del Pi van oferir a totes les colles participants de la jornada un bon esmorzar a la Plaça Frederic Marès.
A les 10.15, vam fer la nostra entrada a plaça amb una escala de 4 caminada, una quadriga i un pilar de 3.

Tot seguit, a l'escenari, vam fer:
- la serra amb un pilar de 3,
- piràmides (una de 4 i dues de 3),
- avets (un de 8 i dos petits),
- pira (una 5x4 i dues 3x2),
- vols coronats (un de 4 i dos de 3),
- 3 planxes,
- l'escala de 8.

Una molt bona actuació que la colla va celebrar a la seva calçotada anual, una jornada de convivència i esbarjo, merescuda per a tots i totes les components de Falcons de Barcelona.

2019 03 24 SJO12019 03 24 SJO2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157706207596121/page1

 


El passat dissabte 9 de març vam fer un taller de Falcons dins de la programació "Tradifest, tast de cultura popular i tradicional catalana" a la Torre de la Sagrera.
El taller va consistir en una actuació acompanyada d'una explicació teòrica del fet falconer i les diferències amb altres mostres de cultura popular quant a construccions humanes. A l'actuació vam fer una Escala caminada de 3, una Piràmide de 3 i dos de 2, un Pilar de tres i quatre de 2 simultanis nets i girats, una Pira 3x3, una Planxa, un Vol de 4, Serra de 4 puntes, Avet de 5 i Escala de 6.
Durant tota la mostra, la Colla va estar acompanyada pel seu propi grup de música, amb gralles i tabals.

Un cop acabada l'exhibició es va iniciar la part pràctica, i les diferents famílies assistents (tant adults com canalla) no van dubtar a enfaixar-se per tal de participar de diferents figures: Quadrigues, Pilars, Vols, Escala, Planxes, Pires...
Per acabar, totes juntes vam ballar una Polca d'Ours.

2019 03 09 Taller Sagrera1 2019 03 09 Taller Sagrera2   2019 03 09 Taller Sagrera4 2019 03 09 Taller Sagrera3

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157690425531233


El diumenge 10 de febrer van celebrar la nostra actuació dins les Festes de Santa Eulàlia. 2019 02 10 Santa eulalia1

Tot i que algunes de les nostres músiques i d’altres membres de la colla es van llevar
una mica més aviat per a participar a les Matinades de Grallers i Tabalers, en honor a la Patrona.
Abans de començar, vam fer entrega de noves camises a la Cèlia, en Lluís, l’Ernesto i l’Ona, tot i que aquesta última va ser l’única que es va estrenar com a falconera en la posició d’anxaneta.

2019 02 10 Santa Eulalia2

Vam començar la nostra actuació a la Plaça Nova, fent: 2019 02 10 Santa Eulalia3 

- serra de 5 puntes,
- vols (un de 3 coronat, dos de 3 i dos de 2)
- 2 planxes de 4 amb pilars de 3 enmig.

 

En la petita cercavila pel carrer del Bisbe vam fer quadrigues i pilars caminats, acompanyats per nostre grups de gralles i tabal.
Moment de lluïment per entrar a Plaça Sant Jaume amb una escala caminada de 5 i 3 pilars.
Ja a l’escenari vam fer:
- Serra de 5 puntes,
- Vols (un de 4 i dos de 3), i posteriorment un de 4 coronat, dos de 3 i dos de 2.
- Avet de 7 amb dos mini avets,
- Dues planxes de 4
- Pira 4x4 i dues pires petites.
- Escala de 7

Al finalitzar, i com a reconeixement, vam demanar a la plaça un fort aplaudiment per l’Ona, ja que era la seva primera actuació i els nervis li van donar un petit ensurt.

Tot seguit, ens vam dirigir a la Plaça Reial per sumar-nos al Seguici Popular de Santa Eulàlia, primer cop que sortíem com a membres. Al ser una cercavila vam tornar a realitzar algunes de les nostres figures caminades com les quadrigues i els pilars. Al Plà de l’Òs vam fer la serra amb puntes i al carrer Cucurulla, els vols. Com van fer la resta de colles participants a la cercavila, en passar per la imatge de Santa Eulàlia, a la Baixadade Santa Eulàlia, vam realitzar pilars de salutació i
reconeixement. Per entrar a la Plaça Sant Jaume i així finalitzar la jornada vam repetir l’escala caminada. Tot i les baixes a últim moment d’alguns dels nostres membres, vam superar la primera actuació de la temporada amb molt bona nota, també amb l’estrena del Cap de Colla, i amb molta força per a viure una gran temporada falconera.

2019 02 10 Santa Eulalia42019 02 10 Santa Eulalia5

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157705148169861 

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157678557527998

 


El passat dissabte 12 de gener vam celebrar la nostra Assemblea General Ordinària a La Casa dels Entremesos.
La taula era presidida per alguns membres de la Junta del 2018 i amb la Talia Salvador com a moderadora.
Després de la benvinguda per part del President i d’explicar com funcionaria l’Assemblea i les votacions pertinents, es va donar pas a l’aprovació de l’acta del’Assemblea de Juliol, després d’unes esmenes en quant a forma. Igualment, es va donar lloc a l’aprovació d’altes i baixes de les persones associades.
Seguidament, el Cap de colla, va fer un repàs de les seva secció i de les fites aconseguides, el President, la Vice-presidenta i el Tresorer van parlar de la situació actual , com a part de la “Memòria del 2018”. Tot seguit, es va presentar el document en quant a la “Normativa i ús del casc”, elaborat der la Sònia Vicens i l’Israel Castell, com a
coordinadors dels “Espais de participació” que s’han dut a terme al llarg de la temporada.
Després d’un petit descans, van tenir lloc les presentacions dels càrrecs a renovar dins la Junta així com la presentació de noves vocalies. A banda dels càrrecs de Presidència i Cap del Niku (que no tocava renovar-los, segons els nostres Estatuts), es van presentar a la reelecció les posicions de Vice-presidència, Tresoreria i Relacions Publiques. I les noves candidatures als càrrecs de Cap de Colla, Secretaria, Comunicació, Cap d’Activitats, Cap de Música i Vocalia per la Diada de la colla.

Amb el recompte de les votacions va quedar constituïda la nova Junta per l’any 2019:

- Presidència: Samuel Sotil
- Vice-presidència: Imma Guzmán
- Tresoreria: Carlos Ramos
- Secretaria: Sònia Vicens
- Relacions Públiques: Iván Sancho
- Cap de colla: David Garcia
- Cap del Niku: Pere Rovira
- Cap de Música: Talia Salvador
- Comunicació: Marta Alonso

El següent punt de l’acta de l’Assemblea era la presentació de la previsió econòmica per l’any en curs, tot seguit de Precs i preguntes en torn obert a tots els participants. A remarcar la valoració del llenguatge inclusiu per part de la colla en les comunicacions internes i externes, el recordatori de l’elaboració en curs del “Protocol vers l’assetjament sexual", i la petició de col·laboració per part de la Moixiganga de Barcelona per les Festes de Santa Eulàlia.
Sense res més a remarcar, vam acabar l’Assemblea dins de l’horari previst, amb la convocatòria per a iniciar els assajos de figures el divendres 25 de Gener a l’Escola Pere Vila.

   AGO2019 1  AGO2019 2


Els Falcons de Barcelona hem celebrat enguany el nostre 15è aniversari. Des de la nostra presentació oficial per les festes de Santa Eulàlia del 2003, els Falcons hem voltat per Catalunya, Espanya i Europa. Però principalment hem desenvolupat les nostres actuacions a la Ciutat de Barcelona.

És per això que per celebrar la nostra carrera, hem volgut retre un homenatge a la ciutat. Amb el projecte: “15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona”, aquest projecte ha consistit en que durant tot l’any i amb tot el secretisme que ens hi ha sigut possible, hem fet 15 figures a 15 indrets de Barcelona. Una repassada al perfil de la Ciutat amb fotografies a l’Arc de Triomf (Escala de 9), la Sagrada Família (Lleons) i el Tibidabo (Tripira); monuments històrics com el Parc del Laberint d’Horta (la Serra), el Park Güell (Planxes i ventiladors), La Casa Milà – La Pedrera (vol de 4 coronat), l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Pira 5-5) i Montjuïc (Avet); a l’interior del Modernisme barceloní representat en el Palau de la Música (Ventalls i Molinet); amb Barcelona als nostres peus des de les Bateries antiaèries del Turó de la Rovira - Bunkers del Carmel (Pilars de 3). Sense oblidar l’Ajuntament (Trèvol), el Parlament (Doble Escala amb Pilar), el Fossar de les Moreres (Piràmides) o La Rambla de Barcelona (Escala caminada i Quadrigues). Teníem una quinzena fotografia prevista a la Catedral on volíem fer els Vols però, malauradament la Fira de Mercats que es celebra al octubre , i la pluja en la nostra Diada han fet impossible fer la quinzena figura. No obstant per acabar el projecte des de la Comissió del 15è aniversari van pensar que la seva mascota, el “Niku,” es fotografies a la nostra seu social La Casa dels Entremesos i així tenir les 15 figures del projecte.

Per acabar d’arrodonir aquest treball es farà una exposició fotogràfica que és podrà visitar a La Casa dels Entremesos a finals de desembre del 2018. L’exposició comptarà amb les 15 figures en els 15 llocs i 5 fotos més de la colla en aquests indrets.

Aquestes fotografies dels Falcons de Barcelona representen: el treball, l’esforç, el compromís i la unió dels seus membres envers la colla per a seguir creixent amb una imatge de fons immillorable: Barcelona.

Cal dir que aquest projecte tanca el nostre 15è aniversari, un any on també s’ha fet un logo commemoratiu mitjançant un concurs intern en la colla, una excursió i actuació a Montserrat i un Acte Institucional on hem presentat el Conte dels Falcons de Barcelona que el podreu comprar a la Casa dels Entremesos.

 BUNKERS PILARSARC DE TRIOMF ESCALA DE 9

PALAU MUSICA VENTALLS I MOLINETHOSPITAL DE SANT PAU PIRA 5 5 

 

Si voleu veure tota la col·lecció preneu sobre aquest enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157674213530937


El passat dijous 18 d’octubre a la Casa dels Entremesos, els Falcons de Barcelona vàrem celebrar l’acte Institucional dels 15 anys de la colla.
En primer lloc va tenir lloc una taula de vivències, on set ponents de la colla van explicar històries i moments d’aquests 15 anys, fent recordar als assistents alguns moments viscuts. Els ponents varen ser: Pere Rovira (com primer president), Oli García (com ex cap de colla), Mercè Monell (com ex anxaneta i persona que ha format part de la tècnica), Marta Vall-llovera (com ex cap de colla) , Cris Moevius (com ex cap de colla i persona que ha estat a figures i músics), Anna Arboix (mare d’anxaneta de la colla) i Samuel Sotil (com actual president).
En segon lloc es va presentar el Conte de Falcons de Barcelona, desvelant part dels seus secrets ocults fins dijous passat. El vàrem presentar en Xavier Arola (editor del Cep i la Nansa), en Juanol0 (dibuixant) i na Marta Alonso (com autora del text). L’objectiu del conte és fer arribar el món dels Falcons els més menuts. Tal i com va dir en Xavier Arola "el conte ha quedat tot rodó, és molt complet". Conté una història però també té un glossari i pàgines amb activitats infantils. Per altra banda l’autora del conte va desvelar el secret del conte. El conte està inspirat en com en Pere Rovira (el fundador de la colla) li explica què són els Falcons de Barcelona a la seva neta. A més els dibuixos contenen trets històrics de la colla com per exemple el dibuix del avet de 9 o la piràmide de 4 que són les primeres que es van fer, com també a mode de record una imatge d’un assaig al ETP Clot, on la colla va fer els seus primers assajos i va ser lloc d’assaig durant uns anys. O el centre de Sant Josep de la Muntanya, ja que alguns dels primers anxanetes que va tenir la colla eren canalla d’aquell centre.
En tercer lloc va tenir lloc la visualització del vídeo “15 anys de Falcons de Barcelona” que vol ser un recull de 15 minuts de moments de la colla, amb imatges de les nostres figures amb el pas dels anys, els nostres viatges, les nostres activitats extra falconeres, la col·laboració amb el teatre i altres espectacles, els nostres músics, la nostra bèstia infantil el Niku i com no, de la família Falconera Barcelonina.
Per acabar l’acte va haver un petit brindis amb cava. Un cava especial per commemorar el 15è aniversari amb etiqueta de Falcons de Barcelona i la xapa amb el logo del 15è aniversari.

Al acte hi varen assistir unes 60 persones.

                 2018 10 18 Presentacio conte2     2018 10 18 Presentacio conte0     2018 10 18 Presentacio conte3

                                                         2018 10 18 Presentacio conte4          2018 10 18 Presentacio conte5 


El passat Dissabte 15 de Setembre vam tenir un dia mogudet. Cal destacar que la colla va respondre molt bé en quant a assistència en totes dues actuacions, fet que 2018 09 15 Festa Major Poblenoudonada la proximitat amb la Mercè va anar molt be per tal de donar confiança en moltes figures i fins hi tot per fer proves a futur.

Pel dematí vam participar al Parc del Centre del Poblenou al “Matí de cultura popular” dins el marc de les festes del Poblenou. A nivell de figures la tècnica va optar per enfocar de cara a la Mercé els pilars de la Serra, la Pira 5-5 i el Pilar per sota, donar rodatge a gent en Avets, Vols i Tripira i fer una prova a futur amb l’Escala de 8, amb molts canvis de posicions, clarament de cara a pujar-li dos pisos.

Les figures realitzades van ser les següents: 

* Serra de 6 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Avets de 6
* Dos Vols de 4 i dos Vols de 3
* Tripira 4-4 amb puntes
* Tres planxes
* Escala de 8
* Pilar de 4 per sota i deixat net

2018 09 15 Diada Emili Miro

A la tarda ens vam desplaçar a Terrassa per participar en la "Exhibició de Torres Humanes" de la Diada Emili Miró juntament amb la Muixeranga de Xàtiva i Castellers de Terrassa que en son els organitzadors. Aquesta diada - que consta de diversos actes i xerrades - homeneja al casteller que va ajudar a introduir aquesta tradició a la Ciutat, participant en la creació dels Minyons (dels quals Castellers de Terrassa en son escissió). A nivell de figures es va seguir donant rodatge a figures i gent, cal destacar que es va poder completar l’Escala de 9 per segona vegada aquest any.

Les figures realitzades van ser les següents:

* Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Vols de 4 i tres Vols de 3
* Lleons
* Tres planxes
* Escala de 9
* Pilar de 4 per sota i deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.fli ckr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695517307560

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698295186762


Amb motiu dels 15 anys dels Falcons de Barcelona, dijous 18 d'octubre de 2018 a les 19.30h es presenta a la Casa dels Entremesos el conte "Falcons de Barcelona" a càrrec de Marta Alonso, autora del text, Juanol0, il·lustrador, Xaier Arola, editor del Cep i la Nansa i Samuel Sotil, president de Falcons de Barcelona.

En finalitzar tindrà lloc el visionat del video "15 anys" realitzat per Olga Gómez i Jordi Lavandeira. Un petit resum de la vida de la colla de Falcons de Barcelona al llarg dels seus 15 anys d'existència.

Hi esteu tots convidats!!!!

 

Cartell presentacio conte


Com ja és tradicional els Falcons de Barcelona hem participat activament de les Festes de la Mercè de la nostra ciutat. Divendres 21 vam participar en el Toc d’Inici, Diumenge 23 en el Matí de Falcons i Dilluns - dia de la Mercè - en les Matinades de Grallers.

El primer Diumenge de les Festes de la Mercè, té lloc el Matí de Falcons. Aquest any hem tingut el plaer de comptar amb la companyia del Falcons de Llorenç del Penedès.
A les 10 en punt ha tingut lloc la mini actuació a Plaça Nova on també hem comptat amb la Moixiganga de Barcelona. En aquesta actuació hi hem realitzat Tripires, Vols coronats - aquest any n’haviem fet a Vilanova dos de 4 simultanis, en aquesta ocasió en realitzarem un de 4 i dos de 3 -i la Doble escala de 7 amb el Pilar al mig tal i com ve siguent habitual.

En acabar la colla es dirigí cap a plaça Sant Jaume, tot fent pilars i quadrigues.
L’entrada a plaça es realitzà amb la majestuosa Escala de 5 caminada recentment estrenada el passat Juliol per nosaltres mateixos a la Trobada de Colles de Vilanova.

A les 11:30 tingué lloc la nostra actuació, la tripleta d’Escala de 9, Vol de 5 i Pira 5-5, s’ha acompanyat de l’Avet de 9 i dos pilars de 4 aixecats per sota com a figures destacades, déu-n'hi-do. Però també es realitzà una Serra de 9 puntes amb dos pilars de 3 per presentar la canalla, dos Lleons simultanis que no es veien a la Mercè des del 2011 i tres Planxes. L’escala de 9 presentava molts canvis per tal d’alleugerir-la respecte a la realitzada dos dies abans durant el Toc d’Inici, molt bones sensacions de cara a pujar-li un pis aquest any.

Una actuació rodona que fa somiar en una diada de la colla de 10.

Les figures realitzades durant el Matí de Falcons van ser les següents:
Dues Tripires 4-3 amb puntes
Un vol de 4 coronat, dos Vols de 3 coronats i 2 Vols de 3
Doble Escala de 7 amb Pilar al mig

Escala de 5 Caminada
Serra de 9 puntes amb 2 pilars de 3
Pira 5-5 i dues Pires 4-3
Avet de 9
Dos Lleons
Vol de 5 i dos Vols de 3
Tres Planxes
Escala de 9
Dos Pilars de 4 aixecats per sota deixats nets i girats

2018 09 23 Merce2

2018 09 23 Merce32018 09 23 Merce4

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696165328620 ; https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157671932417677


Tal i com venim fent des de l’any 2012 la Mercè comença amb la nostra participació en el Toc d’Inici.
Juntament amb el seguici popular de Barcelona, el Falcons sortim de l’Ajuntament al so de la característica melodia interpretada pels Ministrils de Cami Ral, avancem en pilars per la plaça plena de gom a gom, la Mercé ha començat.
La plaça vibra amb els diferents entremesos i just després del ball del Bou Bonifaci ve el nostre torn. El trebol es la figura que realitzem cada any únicament en aquesta actuació i està pensada per poder ser vista des de tots els angles de l’escenari, igualment, la música que va ser composada també especialment per aquesta ocasió.
En acabar l’acte, totes les colles realitzen un ball conjunt, aquest any hi hem pogut portar per primer cop l’escala de 9.

Les figures realitzades durant el toc d’Inici van ser les següents:
Quatre pilars de 3
Trébol
Escala de 9

2018 09 21 Toc dInici12018 09 21 Toc dInici2

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157701487624124


Com cada 11 de Setembre la colla va participar de la diada nacional de Catalunya, d’entre les activitats que hem anat realitzant al llarg dels anys, n’hi ha dues que son fixes. La ofrena floral al monument de Rafael Casanova i l’ofrena als màrtirs del Fossar de les Moreres.

A primera hora del matí ens trobem a la cruïlla d’Alí Bei i Ronda de Sant Pere per tal de realitzar una ofrena floral al monument de Rafael Casanova. L’acte comença a les 9 del matí, però força estona abans s’organitza una cua amb les entitats que hi participen. Cap a tres quarts d’onze va arribar el nostre torn, vam fer l’entrada a plaça amb pilars i el Ball de diables de Massalfassar interpretat pels nostres músics. Davant del monument vam realitzar una Escala de 9 mentre els nostres músics interpretaven “Els Segadors”. És l’escala més alta que hem fet mai en aquest acte, cal destacar que hi havia una gran quantitat de mitjans de comunicació cobrint aquestes ofrenes. Posteriorment, amb l’ajuda d’unes columnes humanes, vam colocar la nostra ofrena en la part alta del monument.

2018 09 11 Diada per la Republica4

2018 09 11 Diada per la Republica3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot segit la colla es va dirigir al Fossar de les Moreres, de camí vam fer un vol de tres amb la Sara d’enxaneta. Un cop arribats vam realitzar vols, les 4 barres i l’ofrena floral. La figura de les 4 barres, és relativament nova, es tracta d’una composició de 5 trossos de serra i 4 pilars, on els enxanetes dels pilars despleguen una faixa vermella un cop a dalt, simbolitzant les 4 barres. Es va realitzar per primera vegada el 2014 durant l’Aplec Internacional a Timisoara (Romania).

2018 09 11 Diada per la Republica2Durant la tarda vam participar també a la manifestació convocada per ANC i Òmnium Cultural, on vam realitzar algunes figures.

Les figures realitzades durant el matí són les següents:

 • Quatre Pilars d’entrada a Plaça
 • Escala de 9
 • Vol de 3
 • Dos Vols de 4 i quatre Vols de 3
 • Quatre Barres

Les figures realitzades durant la manifestació de la tarda són les següents:

 • Serra de 6 Puntes
 • Pira 4-4
 • Dos Vols de 4 i un Vol de 3
 • Dues Planxes
 • Escala de 7
 • Pilar de 4 per sota deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157673434802548

Si voleu veure totes les fotos fetes durant la manifestació cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157701073864594


El passat dissabte 25 d’Agost vam tenir el plaer de participar un serie d’actes en el marc de la festa Major de Manresa.

A les 17:30 a la Plaça Major una sorollosa traca de petards donà inicia a la Tronada Manresana, l’acte continuà amb un seguit d’exivisions de cultura popular a càrrec de trabucaires, dansaires, geganters, castells, muixeranga … els Falcons de Barcelona vam realitzar-hi uns Lleons. Com la resta de colles, en acabar la figura, vam abandonar la plaça per començar la cercavila.

La cercavila transcorregué per diferents carrers del centre de Manresa, hi vam realitzar tan figures caminades, com pilars i quadrigues com un Avet, Vols i Tripira en les diferents parades.

La colla vam entrar a la Plaça Europa amb l’escala caminada de 4 i tot seguit va tenir lloc la Tríada de Torres humanes on vam participar Muixeranga de Torrent, Tirallonges de Manresa i Falcons de Barcelona. Va consistir en dues rondes on cada una de les colles va realitzar una figura o castell, en el nostre cas vam realitzar Planxes i Escala.

Gràcies als Tirallongues de Manresa per convidar-nos.

2018 08 25 triadadetorreshumanas12018 08 25 triadadetorreshumanas2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les figures realitzades van ser les següents:

2018 08 25 triadadetorreshumanas3

* Lleons Avet de 8
* Dues quadrigues
* Dos Vol de 4 amb un Vol de 3
* Tripira 4-3 amb puntes
* Tres pilars de 3 caminats
* Escala de 4 caminada
* Tres Planxes
* Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157672742893868


Els Falcons de Barcelona celebrem 15 anys i volem acabar l’any amb un petit conte infantil que expliqui qui som els Falcons de Barcelona, les nostres figures i, fins i tot, les diferències amb d'altres elements de cultura popular. Per fer-ho possible, necessitem que ens ajudis participant en el nostre Edita que ens ha fet l'editorial "El cep i la nansa": https://edita.cat/projects/falcons/

Entra en aquest enllaç i vés a l’apartat de VULL PARTICIPAR.

Participa i emporta’t la teva recompensa!

Ajuda’ns a fer realitat el somni de tenir un conte de Falcons de Barcelona.

portada falcons 212x300


Dissabte 30 de juny vam anar a Manlleu per celebrar el 20è aniversari dels Nyerros de la Plana, va ser una jornada molt interessant, vam compartim plaça amb Nyerros de la Plana, Castellers de Caldes, Tirallongues de Manresa, Xqüelos i Xiqüel.les del Delta, Castellers de Les Gavarres i Falcons de Vilanova i la Geltrú.
La celebración constà d’una cercavila on hi vam fer tres Quadrigues, Avet de 8, Escala de 4 caminada i Pira 5-4. Entrada a plaça amb tres Pilars de 3. Posteriorment actuació que es va dur a terme amb un sistema de 3 rondes on les colles castelleres podien actuar conjuntament. Les nostres tres figures van ser Serra de 6 puntes i un pilar de 3, Vol de 4 amb dos vols de 3 - tot i que s’havia especulat de coronar-lo, finalment es va fer vol normal - i Escala de 8.

Les figures realitzades són les següents figures:

 • Tres Quadrigues.
 • Avet de 8
 • Escala caminada de 4
 • Pira 5-4
 • Tres Pilars de 3
 • Serra de 6 puntes amb un Pilar de 3
 • Vol de 4 amb dos vols de 3
 • Escala de 8

2018 06 30 Aniversari Nyerros de la Plana12018 06 30 Aniversari Nyerros de la Plana2

 

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696987185681

 


Dissabte 14 de Juliol va tenir lloc la XVII Trobada Nacional de Colles de Falcons de Catalunya. Aquest esdeveniment se celebra cada any, aplega totes les colles actives en el mon falconer i és organitzat per una d’elles. La decisió sobre qui acollirà l’esdeveniment es decideix amb força antelació dins de la Federació de Colles de Falcons de Catalunya. La trobada se sol celebrar a la propia localitat de la colla organitzadora, com a curiositat els falcons del Riberal que son de Baó van celebrar la seva trobada a Perpinyà el 2010, a més, seran els encarregat d’organitzar la propera l’any que ve.

Aquest any la trobada s’ha celebrat a Vilanova i ha estat un èxit d’organització.

A les 18:00h van començar les dues cercaviles simultànies: Una desde la Plaça de les Neus (amb les colles de Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia i Vilanova d’Espoia) i l’altre desde la plaça dels Carros (amb les colles de Vilafranca del Penedès, Piera, Castellcir, Riberal i Capellades). Nosaltres hi realitzem una Serra de 8 puntes amb dos pilars de 3, la Pira 5-5 i dos Lleons simultanis.

Els cercaviles es troben a la Plaça de la Vila on la nostra colla hi torna a fer història, això com al 2014 hi va descarregar la primera Tripira 5-4 amb puntes que feia la nostra colla, aquesta vegada hi estrenem l’escala de 5 caminada per fer l’entrada a plaça.

2018 07 14 XVII Trobada Nacional de Colles2

2018 07 14 XVII Trobada Nacional de Colles3

A les 19:30 començà l'actuació. Les colles de dos en dos ocupen cada una un dels dos escenaris que hi ha a la plaça i de forma intercalada realitzen dues figures cada una. Falcons de Barcelona, recuperem, tres anys més tard els dos Vols de 4 coronats simultanis i posteriorment fem l’Avet de 9. Aquestes dues figures i l’entrada a plaça son tot figures inventades per la nostra colla, siguent nosaltres els únics capaços de fer 2 Vols simultanis i única colla que fa l’Avet de 9.

Un cop finalitzades totes les rondes vam realitzar una figura conjuntament amb les altres colles, en el nostre cas es tractà de l’escala de 9.

Ben acompanyats de la Txaranga THIS-TRACCIÓ, es colles assistents ens vam desplaçar fins a la plaça les Casernes, on vam gaudir d’un sopar de germanor i posteriorment un concert.2018 07 14 XVII Trobada Nacional de Colles1

Les figures realitzades van ser les següents:

 • Serra de 8 puntes amb 2 pilars de 3
 • Pira 5-5
 • Dos Lleons simultànis
 • Escala de 5 caminada
 • Dos Vols de 4 coronats simultànis
 • Avet de 9
 • Escala de 9

 

 

 

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698687141554


Un any més - i ja en van dos - hem actuat a la Festa Major del Barri de La Palmera. Juntament amb la nostra participació des de ja fa uns quants anys més a la Festa major del Besòs i del Maresme, estem contribuint a donar a conèixer la nostre activitat en aqueata banda de Barcelona.
Donat que l’horari de diumenge a mig matí afavoreix que el públic sigui majoritariament familiar amb molts nens que s’acosten a gaudir de les diferents activitats d’animació que es programen a la plaça de la Palmera. L’any passat el plantejament va ser de fer una actuació-taller, així que molts d’aquests nens del barri ja han tingut la oportunitat de provar el que és fer falcons en primera persona.
Aquest any però s’ha volgut portar més efectius i fer una actuació de format normal, s’ha notat que la temporada ja porta mesos en marxa ja que tot i que s’han fet figures de certa dificultat tècnica, totes s’han executat amb una gran seguretat.

 
2018 06 10 Plaça de la Palmera2
  Durant l’actuació hem realitzat les següents figures: 2018 06 10 Plaça de la Palmera1
 

  * Serra de 3 puntes amb dos Pilars de 3
  * Pira 5-4
  * Avet de 7
  * Dos Vols de 4 i un Vol de 3
  * Lleons
  * Dues Planxes i un Ventilador
  * Tripira 4-3 amb puntes
  * Escala de 7
  * Pilar de 4 aixecat per sota i deixat net

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669975782588
 

Una de les actuacions més antigues en les que participem els Falcons de Barcelona és precisament la processó de Corpus a l’Avinguda de la Catedral on fem una figura a l’inici i al final de la processó, hi portem participant des del 2003, any de creació de la colla.
Des de l’any 2012, a més, participem com a seguici ampliat de la processó festiva de Corpus que interpreta un ball a plaça Sant Jaume (mini actuació en el nostre cas) per posteriorment donar el tret de sortida a la cercavila fins a la catedral on s’hi uneix la processó religiosa. En aquest punt ens quedem esperant i fem una figura al pas de la custòdia.
Aquests darrers dos anys a més a més hem col·laborat durant l’actuació de la Moixiganga de Barcelona (que actua justament abans que nosaltres), en aquest ocasió hem fet uns lleons.

Amb aquest nou format que portem fent els darrers anys hem realitzat les següents figures davant l'ajuntament:

 
 • Lleons - durant l’actuació de la Moixiganga
 • Serra de 6 puntes amb pilar de 3
 • Sis Vols de 3
 • Tres Planxes
 • Escala de 8

Durant la cercavila:

 • Pilars i quadrigues
 • Pira 5-4 - Inici
 • Escala de 8 - Final
 
2018 06 03 Corpus12018 06 03 Corpus2
 
 
Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695962324831 
 

Tot aquell que estigués diumenge passat al Parc del Tibidabo va poder gaudir a més de les atraccions d'una diada castellera i falconera on es van alçar castells i figures a la Plaça del Somnis. Ha estat segurament l’actuació que més recordaran els més menuts de la colla ja que després d’actuar en vam quedar gaudint del parc d’atraccions.

Un cop a dalt del Tibidabo, amb la colla reunida vam aprofitar per fer una Tripira 4-4 amb puntes davant del Temple Expiatori del Sagrat Cor tot just abans d’entrar al parc i dirigir-nos a la Plaça dels somnis. Vam compartir plaça amb la Colla Joven de Vilafranca, els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, Castellers del Prat i els Castellers de Sabadell.

2018 05 27 Tibidabo12018 05 27 Tibidabo

2018 05 27 Tibidabo2El format de l’actuació consistí en 3 rondes on les colles castelleres feien un castell i Falcons fèiem dues figures. Finalment vam fer un pilar de 4 aixecat per sota en ronda de pilars simultaniament amb la resta de colles i vam participar en un 4 de 6 conjunt on cada una de les colles va aportar membres.

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Tripira 4-4 amb puntes
 • Serra de 5 puntes amb dos Pilars de 3
 • Pira 5-4
 • Dos Vols de 4 amb dos Vols de 3
 • Tres planxes i un ventilador
 • Dues piràmides de 4 i dues de 3
 • Doble escala de 6 amb pilar al mig
 • Pilar de 4 aixecat per sota

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669513808408


Un any més hem tornat a actuar al Barri el Parc i la Llacuna del Poblenou. Aquesta és una plaça emblemàtica on hi vam fer per primera vegada el Vol Coronat de 4 l’any 2015.

Aquest any a més, fruit d’una campanya interna “De 9 a la Llacuna, hi faltaràs tu?”, la colla va acudir a la cita amb molts efectius i disposada a avançar feina de cada a la trobada de colles. Cal dir que vam comptar també amb bastant públic que va gaudir de la nostre actuació.

2018 05 27 El Parc i la Llacuna

Els dos pilars a la serra, la pira 5-5 (la segon d’aquest any) i els dos lleons simultanis (que no es veien a plaça des del 2010) eren un inici prometedor, després d’uns avets de 7 simultanis la colla va encarar el següent repte, el vol de 5, aquest vol presentava molts canvis en l’alineació en gairebé tots els pisos. Va pujar be fins a coronar, durant la baixada, una rebrincada entre dosos i tresos va fer caure l’estructura, afortunadament ningú va prendre mal. Per tal de ser conservadors, la tècnica va decidir aparcar el darrer gran objectiu del dia, que era l’escala de 9, tot i haver-la completat sencera a assaig. Es va optar per acabar l’actuació amb planxes i una escala de 8 molt tranquil·la. 

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
 • Pira 5-5
 • Dos lleons simultanis
 • Dos avets de 7 simultanis
 • Un vol de 5 acompanyat de tres vols de 3
 • Tres planxes i dos ventiladors
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696780210564


Culminant una setmana plena d’activitat falconera, aquest dissabte ens hem desplaçat a Tàrrega per a participar en un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Maig, la nit del Tararot. Es tracta d’una 2018 05 12 13 La Nit del Tararot. Tàrrega1cercavila nocturna en la qual s’interpreta un succés que ocorregué a Tàrrega, l’any 1325 - la mort d’un joglar apedregat a causa d’una disputa amorosa.

Dins d’aquest espectacle que te sempre com a fil argumental la rivalitat històrica entre els barris de la Mercè i el Carme, la nostra participació havia de constar només de tres figures inserides. Malauradament les condicions climatològiques van fer impossible que es pogués celebrar l’acte, tot i això, músics, gegants, cap grossos i totes les colles de cultura popular, van estar animant la Plaça Major.

L’actuació de falcons es va posposar al dissabte al matí, amb un format estàndard i amb la nostra música habitual. La colla de grallers “Corral Nou” van ajudar reforçant els nostres músics.

Des de Falcons de Barcelona volem agrair també a l’Associació Guixanet per haver-nos convidat i confiem en que comptin amb nosaltres per futures edicions.

Les figures realitzades a l’actuació de dissabte han estat les següents: 2018 05 12 13 La Nit del Tararot2

 

 • Pira 5-4 
 • Dos vols de 4 acompanyat de dos vols de 3
 • Dues planxes i dos ventiladors
 • Dos avets de 6
 • Escala de 8

 

 

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695064369481

 


 Amb el suport de

                                              FECPTBV2            

Amb la col·laboració de

 comerciants sant peremesbaix

UA-23813345-1