Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

merceEl diumenge 27 de setembre vam participar de les festes de la Mercè 2009. És una festa important per a nosaltres, ja que actuem a la nostra ciutat, davant de la nostra gent, i a un lloc tan carregat de simbolisme com és la plaça Sant Jaume. Com venim fent des de fa uns anys, vam convidar a una altra colla falconera a actuar amb nosaltres.

Aquest cop els convidants van ser els Falcons de Riberal, que van fer una gran actuació.

Nosaltres vam fer set figures: 6 tresos oberts, 7 vols de tres, 2 planxes amb 3 ventiladors, l'escala de 8, la pira 4-4 acompanyada de dues pires 2-2, dos avets de 4 i la serra de 7 puntes. Especialment simbòlic va ser fer l'escala de 8, ja que era el primer cop que la fèiem a la nostra ciutat i el segon cop a l'història que la podíem fer (el primer cop va ser a la trobada de colles falconeres a Vilafranca). Va sortir molt bé i el públic ho va recompensar amb una gran ovació.

Al finalitzar la nostra actuació, vam fer una escala de 7 de germanor amb els Falcons de Riberal, consistent en la construcció d'una escala de 7 on s'anaven intercalant un membre de cadascuna de les colles.

Al finalitzar, va haver una petita mostra de totes les colles que ens havíem aplegat allà, on nosaltres vam fer una escala de 7 i quatre pilars de tres.


foc

El dissabte 5 de setembre hi haurà una manifestació, a la que els Falcons de Barcelona ens afegim, per salvar els actes del foc que es fan al nostre pais.

L’objectiu de la manifestació no és altra que donar suport explícit a les al·legacions presentades i consensuades pel Govern de la Generalitat i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l'Agrupació de Bestiari de Catalunya i la Coordinadora de Colles de Diables i Bestiari de Foc de Barcelona convocants, davant del Ministerio de Indústria al projecte de “Real Decreto de Reglamento de Artículos Pirotécnicos y Cartucheria” de 25 de juny de 2009.

Entre els dies 1 i 4 de setembre, una delegació del Govern de la Generalitat s’ha compromès a defensar personalment aquestes al·legacions presentades dins de termini (14 agost 2009) davant d’alts càrrecs del Ministerio que, a partir del dilluns dia 7 de setembre, valoraran totes les al·legacions, establiran l’esborrany definitiu del projecte de Real Decreto i el presentaran al Consell de Ministres per ser aprovat dins del mes d’octubre. Posteriorment, serà elevat a Brussel·les per la seva aprovació definitiva i entrada en vigor a partir del 4 de gener de 2010.


Per tant, després de presentades les al·legacions no existeix cap altra via d’apel·lació ni mesura de pressió que aquesta manifestació de caràcter unitari, popular i massiu de tot el món cultural i de la ciutadania de Catalunya si volem seguir mantenint ben vives les nostres festes tradicionals amb pirotècnia, des dels populars correfocs i cercaviles fins a les representacions del ball de Sant Miquel, la Patum de Berga i tantes i tantes festes peculiars del nostre calendari festiu.


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política