Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

clot20115El passat 5 de novembre, els Falcons de Barcelona i el Bastoners del Clot vam participar a la cercavila previ al Pregó de la Festa Major del Clot.

És una festa molt significativa per a nosaltres, ja que aquest barri ens va veure néixer fa quasi 9 anys.

La cercavila va transcórrer per alguns dels carrers més importants del Clot fins arribar a la plaça del Mercat, on les dues colles vam fer una exhibició del que sabem fer.

El nombrós públic que ens acompanyava, malgrat les previsions de pluja, va gaudir amb les nombroses figures que vam realitzar.

Va ser una actuació molt complerta, ja que vam poder mostrar alguna de les nostres figures dinàmiques (escala caminada, quadrigues, planxes amb ventiladors i pilars caminats) i de les nostres figures estàtiques (vols de tres, avet, pira amb piravols, escala, lleons i serra).

Esperem poder tornar l’any vinent i que la Festa Major segueixi sent un gran èxit.

 

 


2011CortsEl passat 9 d’octubre els Falcons de Barcelona vam tornar a actuar a les festes de Les Corts, després de haver hagut d’anul·lar malauradament la nostra actuació de l’any passat a causa de la pluja.

Per aquest motiu vam voler fer davant de la gent allà present una demostració de les nostres millors figures: vols, pira, planxes, pira, molinet, escala, supervol i serra.

Acabada aquesta actuació, vam oferir l’oportunitat als infants (i els seus pares) que havien vingut a veure’ns actuar de pujar a una figura i conèixer in situ la nostra activitat. Moltes gràcies a tots els que vau venir i al Districte de Les Corts per convidar-nos a actuar a la seva Festa Major.


2011santmartiEl dissabte 1 d’Octubre al matí, vam actuar Rambla Prim amb motiu de les festes de Sant Martí.

Les figures que vam fer van ser: 5 vols de 3, 1 avet gran i 2 petits, 1 pira 4-3 i 2 pires 2-1, 2 planxes i 1 ventilador, 1 escala de 7, 1 supervol i 1 serra amb 5 pilars. Seguidament per la tarde vam ser convidats a participar de les celebracions del 20è Aniversari del gegant de la Barceloneta. Vam fer un petit cercavila, i després de l’actuació de l’Esbart dansaire, vam fer la nostra actuació amb 4 vols de 3, 1 avet gran, 1 molinet, 1 pira 4-3, 2 planxes amb un ventilador, 1 escala de 7, 1 supervol, 1 ventall i una serra amb quatre pilars.


2011merceHistòrica actuació la que hem fet avui. Hem començat el matí davant de la Catedral fent 8 vols de 3 i un molinet amb dos ventalls. Després cercavila fins a St. Jaume fent dues quàdrigues. I hem entrat a plaça fent quatre pilars de 3 i una escala caminada. A St. Jaume, un cop acaba l'actuació de la colla convidada (Falcons del Pais del Cava) hem fet: - un supervol: format per dos vols de tres, dos de quatre, dos vols de dos coronats i un vol de tres coronat. - pìràmide de drets: dues de tres i, per primer cop a la nostra història, una de quatre. - dos avets de 5 - pires: dues pires 3-3 i una pira 5-4 (carregada i descarregada per primer cop en la nostra història) - tres planxes de 4 amb dos ventiladors - escala de 8 - serra de 7 puntes amb un pilar de 3.

Gràcies a tots els que heu vingut, als que ens heu animat durant aquest any i als que ens heu felicitat acabada l'actuació.


2011ofrenafloralCom cada any, l'ofrena floral del monument a Rafael Casanova, marca l’inici de la Diada. Com l’any passat, té lloc en un ambient de silenci. Els Mossos d'Esquadra tenien acordonats els accesos al monument a la ronda de Sant Pere de Barcelona, i no es va produïr cap manifestació de protesta com era habitual en anys anteriors.

Nomès la interpretació de l’himne nacional de Catalunnya, Els segadors, es va sentir durant tot el matí. Tot i així, nosaltres ens vem permetre trencar aquest silenci, tocant les gralles i el tabal, a la nostra entrada amb 3 pilars de 3, seguits de molts pilars de 2.

A continuació, i davant del monument a Rafael Casanova, vam aixecar una escala de 7 amb 5 puntes. Més tard como ja es costum, vam fer un pilar de 3 amb el que vam possar l'ofrena floral als peus del monument.


2011fossarEl mateix dia 11, després d’haver anat a la ofrena floral del monument a Rafael Casanova, com cada any , ens vam dirigir al Fossar de les Moreres.

Vam fer uns vols i 5 pilars de 3, just abans de lliurar el nostre ram, per retre homenatge als defensors de la ciutat, morts i enterrats en aquest lloc.


2011lallagostaLa tarda de la Diada, vam actuar per segon cop a les festes de La Llagosta, fent la nostra exhibició sobre l’escenari, davant de l’Ajuntament.

Vam fer 1 avet , 2 planxes amb ventiladors, una pira 4-4 amb dues petites, el supervol, 5 vols, l'escala de 7 i la serra.

Acabada l’actuació, l’Associació de Veïns, ens va fer lliurament d’una placa commemorativa, en agraïment per la nostra participació a l’acte.

 


tibidaboEl diumenge 4 de setembre, i un cop acabada l’època estival, vam ser convidats pel Parc d’Atraccions del Tibidabo a actuar en un dels llocs més emblemàtics de la nostra ciutat.

Al matí vam pujar a totes i cadascuna de les seves atraccions. I a la tarda, en una Plaça dels Somnis plena de gent, vam fer una actuació amb les nostres millors figures: 7 vols de 3, un avet amb dos miniavets, una pira 4-4 acompanyada de dues pires més petites, 3 planxes amb 2 ventiladors, una escala de 8, un supervol i una serra.

Agraïm al Parc d’Atraccions la seva invitació, la seva disposició per deixar-nos gaudir de les seves atraccions i la possibilitat d’actuar en un racó històric de Barcelona i amb unes vistes impressionants de la nostra ciutat.

 


2011santrocEl dilluns 15 d'agost vam actuar a les festes més antigues de Barcelona, amb més de quatre segles de tradició ininterrompuda.

El barri Gòtic de Barcelona era l'escenari, un any més, de la festa.Dos aniversaris feien especial el programa d'aquest any: els 25 anys de la recuperació del Nan Cu-Cut, i els 30 anys de la Trobada i Ball de Gegants. La trobada comptava amb la presentació d'una nova figura: la petita geganta Gal·la.

Primer vam fer l'actuació a la Plaça Nova amb les següents figures: vols de 3, 1 avet gran i dos petits,, pira 4-3, dues planxes i un ventilador, una escala de 6, el supervol i la serra. Després vam passar a fer un cercavila pel barri gòtic realitzant algunes figures mentre acompanyavem als gegants. Per acabar novament a la Plaça Nova realitzant una escala de 7, mentre ballaven els gegants.

Acabades totes les actuacions ens van fer lliurament d'una placa commemorativa de xocolata, en agrament per la nostra participació a l'acte.2011trobadaEl 3 de juliol ha tingut lloc la X Trobada de Falcons de Catalunya a Malla. Les deu colles falconeres que hi ha actualment als Països Catalans s’han trobat per fer una exhibició de les millors figures que són capaces de fer. Els Falcons de Barcelona, Piera i Vilafranca vam fer una figura dins de l’església del poble (en el nostre cas, vam fer un vol coronat) i una altra a l’acabar la missa (3 planxes amb pilars de tres i dos ventiladors). Acabades les figures, vam anar fins a l’Esclat de Malla on ens vam trobar amb la resta de colles falconeres. Un cop reunides totes, es van poder veure quatre rondes de figures on successivament cada colla va mostrar les seves millors arts. Nosaltres vam oferir una escala de 8, el supervol, un avet gran acompanyat de dos més petits i una pira 4-4 acompanyada de dues pires 2-2. Acabades les quatre rondes, totes les colles falconeres ens vam reunir al voltant de la taula per fer un dinar de germanor i per rebre el record de la Trobada. L’any vinent ens tornarem a trobar tots a Llorenç del Penedès per celebrar l’onzena trobada.


2011corpusEl diumenge 26 de juny, amb motiu de la celebració del dia de Corpus, els Falcons i d’altres Entitats de cultura popular catalana vam afegir-nos a l’acte.

Vam començar a Pl. Sant Jaume amb una petita actuació, on vam realitzar un avet, dues planxes i una escala de 6. Acabada la nostra actuació, vam sortir en cercavila amb totes les altres Entitats cap a la Plaça de la Catedral.

Durant el cercavila vam fer dues quàdrigues i quatre vols de 3. Finalment, vam aixecar una pira 3-3 a l’inici de la processó religiosa i una escala de 6 a l’acabament de la mateixa.


2011elnaEl 23 de juny, revetlla de Sant Joan, els Falcons de Barcelona vam anar a Elna (França) per actuar just abans que arribés la Flama del Canigó a la ciutat.

Davant d’una plaça expectant, vam realitzar 6 vols de 3, lleons, una escala de 7, 3 planxes amb un ventilador, una pira 4-4, el supervol, un avet gran acompanyat de 2 avets més petits, i la serra de 8 puntes.

En el moment que arribava la Flama, i acompanyats per la cançó de “La Santa Espina”, vam fer un pilar de 4.

El dia següent, vam visitar la Maternitat d’Elna. Fou una visita emotiva a la gran obra de l’Elizabeth Eidenbenz, que malauradament va morir fa mes i mig.

Com a mostra d'agraïment a l’Elizabeth i de condol per la seva pèrdua, vam fer una escala de 7 davant de la Maternitat.


2011diagonalmarEl diumenge 5 de juny vam actuar al parc de Diagonal Mar, amb motiu de les festes de la primavera.

Tot i que la pluja va provocar que no poguéssim realizar totes les figures que teníem previstes, vam poder realitzar avets, lleons, vols, una pira 4-3, l’escala de 6 i una serra.

Acabada l’actuació, l’associació de veïns ens va fer entrega d’una placa commemorativa en agraïment per la nostra participación a l’acte.


2011clot

El dissabte dia 7 de maig vam fer la nostra actuació al Cercavila de les festes de primavera del Clot-Camp de l’Arpa les entitats culturals d'aquest barri, del districte de Sant Martí, celebraben el seu primer cercavila popular.

Van participar també en aquest cercavila: - Capgrossos Macers de la Ciutat - Gegants i Capgrossos de Sant Josep de Calassanç - Capgrossos del Foment Martinenc - Gegants del Clot - Esbart Montserratí - Esbart Sant Martí - Esbart Sant Jordi - Castellers de Barcelona - Bastoners del Clot - Diables del Clot - Tolc, la Bèstia del Clot Van començar reunint-nos tots a la plaza can Robacols, on totes les colles van fer el seu lluiment.

Acte seguit van començart el cercavila, baixan pel carrer Rogent fins arrivar a la Plaça del Mercat del Clot, on va acabar l’acte, amb una nova representació popular sobre un escenari i un ball de germanor. 


2011escolareixacEl dissabte dia 30 de Abril,  vam fer la nostra actuació a la festa que organitzava l'Ampa de l'Escola Reixac, carrer Doctor Buxó, s / n 08110 Montcada i Reixac.

Es van fer 7 figures: 1 Avet de 5, 5 vols de 3, 2 planxes i un ventilador, 1 pira 4-3 i 2 pires 1-2, 1 escala de 7, 1supervol i 1 serra de 6 puntes.

Al final de l'actuació ens van convidar a la botifarrada popular que havien organitzat.


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política