Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

IMG 20220501 124839 730IMG 20220501 124839 748IMG 20220501 124839 716

L'Escola Pere Vila és una escola ben coneguda per Falcons de Barcelona. I és que els divendres al vespre assagem al teatre de l'escola, que està situat a l'últim pis. A més a més, el pati de l'escola també ha acollit més d'una vegada el dinar de germanor que fem per la Diada de la colla. Aquesta vegda, dissabte 30 d'abril, vam estar a l'Escola Pere Vila convidats per les famílies de l'alumnat de 6è de primària.

Sota un sol radiant i amb una gran acollida per part de l'escola, vam ensenyar un tastet d'algunes figures que acostumem a fer a les actuacions i cercaviles. 
 

- Escala caminada
- Serra de 4 puntes
- Pira 4x4
- Dues Piràmides de 3 simultànies
- Avet de 6
- Una Planxa
- Un Vol de 4
- Escala de 6 

Un cop ensenyada la varietat de figures que fa Falcons de Barcelona vam organitzar un taller per donar l'oportunitat a aquelles persones que vulguessin, provessin de pujar a les figures que fem per sentir-se falconeres per un dia, i qui sap, ajudar la colla a fer-se més gran!


IMG 20220327 WA0026Després d'haver estat 2 anys sense actuar a les Festes de Sant Josep Oriol, aquest 2022 hem gaudit de les matinades, l'actuació falconera i la cercavila de gegants, amb les diferents colles convidades i el públic del barri del Pi. Hem pogut mostrar el nostre repertori de figures sobre l'escenari. 

-Escala Caminada
-Serra de 6 puntes
-Pira 5x4
-Quatre Piràmides de drets
-Dos Avets de 6 simultanis
-Lleons
-Dues Planxes amb dos Ventiladors
-Dos Vols de 4 i un Vol de 3 simultanis
-Escala de 7

En acabar, hem gaudit dels balls dels gegants convidats i acte seguit hem participat a la cercavila on hem continuat fent figures dinàmiques com Pilars de 3 caminats, Quadrigues caminades, Escales caminades i una Quadriga Coronada. I també de figures estàtiques com un Avet, dues Pires 4x3 i una Tripira.


 

Amb motiu del Dia de la Dona, des de la Comissió d'Activitats de Falcons de Barcelona s'ha dinamitzat la Comissió del 8M composta per l'Esther, l'Helena, el David, la Mercè M i la Nerea; la qual ha elaborat un vídeo per retre homenatge i agraïment tant a dones importants en la vida de les nostres associades i a les pròpies dones de la colla, que gràcies a la seva valentia i empenta, fan que la colla voli ben amunt!

El vídeo representa una història que succeeix el 8 de març. La canalla gran de la colla ha quedat a la Casa dels Entremesos per veure l'exposició de gegants i bestiari abans d'anar a dinar plegades, però quan es troben al Niku, hi veuen alguna cosa extranya... Li han sortit cames!! A partir d'aquí, el Niku i la canalla tenen una conversa molt interessant!


Grup StaEulalia22Durant els dies 11,12 i 13 de febrer es van celebrar les Festes de Santa Eulàlia; la Festa Major d'hivern de la nostra ciutat. I Falcons de Barcelona vam recordar que en aquesta ocasió ha fet 19 anys de la nostra presentació oficial davant el públic barceloní. 

Enguay, el Niku va tornar a participar a l'exposició de Bestiari i gegants infantils, situada al Centre Cultural i Memòria del Born. On va passar-hi més d'una setmana acompanyat de les seves amistats, gaudint del públic que s'apropava a saludar-lo i fer-li fotos! 

El dia gros per la colla, però, va ser diumenge 13 de febrer. Començant a les 8h a la Baixada de Santa Eulàlia el grup de músics de la colla va estar present, juntament amb músics d'altres colles de cultura popular, a les Matinades de Santa Eulàlia. 

Una estona més tard, a les 10.15h, la colla ja es trobava a plaça Nova preparada per començar el matí falconer. Encara que a l'hora de començar el terra seguia moll a causa de la pluja de la nit anterior, en aquest indret es van fer 3 figures per recaptar públic que ens acompanyés fins a plaça Sant Jaume; on faríem l'actuació gran. 

Abans de trepitjar la plaça Sant Jaume, vam alçar una escala caminada que va portar la colla fins al mig de la plaça, acompanyada per una ovació del públic present. Una vegada a dalt de l'escenari, vam poder fer la nostra actuació durant mitja hora, i que va acabar amb la tradicional foto de grup fent-nos una "selfie" amb el públic de fons. 

Com a colla que pertany al Seguici Popular de Barcelona i per deixar pas a l'actuació castellera, en acabar les figures de plaça Sant Jaume vam dirigir-nos a la plaça Reial per participar a la cercavila de Santa Eulàlia que ens va portar per diferents carrers del Barri Gòtic com les Rambles, Portaferrissa, Baixada de Santa Eulàlia i carrer Ferran, entre d'altres. 

A continuació detallem les figures que vam fer durant la nostra participació a les Festes de Santa Eulàlia 2022.

A Plaça Nova vam portar les següents figures:

-Serra de 6 puntes 

-Lleons

-Avet de 7

-Quadrigues de camí a plaça Sant Jaume

 A Plaça Sant Jaume vam entrar amb una Escala caminada i una vegada sobre l'escenari vam fer el següent repertori de figures:

-Serra de 6 puntes

-Pira 5x4

-Tres Piràmides de 3 i una Piràmide de 2

-Dos Avets de 6 simultanis 

-Dos Vols de 4 i un Vol de 3

-Dues Planxes i 1 Ventilador 

-Escala de 7

Durant la cercavila de gegants vam continuar fent figures; la majoria d'elles van ser figures dinàmiques com pilars de 3 caminats, pilars de 2 caminats, quadrigues, escales caminades... però també vam fer-ne d'estàtiques com pires, vols, i serres.


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política