Please select your page

Història dels Falcons de Barcelona

La iniciativa de formar una colla de Falcons va néixer al 2002 entre alguns dels components dels Castellers de Barcelona.

A l'octubre d'aquell mateix any es van començar els assajos a l'Escola Tècnica i Professional del Clot. Els Falcons de Barcelona es varen presentar oficialment per les festes de Santa Eulàlia del 2003, en concret el 15 de febrer, apadrinats pels Falcons de Vilafranca, Falcons de Vilanova i Falcons de Piera. En aquell moment existien només sis colles de Falcons a Catalunya (Vilafranca, Piera, Llorenç del Penedès, País del Cava, Puigdàlber i Vilanova i la Geltrú) i els de Barcelona van esdevenir la setena. Així l'expansió falconera va ser similar a la dels Castells, que van anar des de Valls al Vendrell, al Penedès, i capa les comarques Barcelonines, seguint cap al nord.

Els assajos continuaren a l'ETP Clot i la Colla poc a poc va anar creixent en nombre de persones i actuacions, així com el tamany de les seves figures i fites. L'any 2009 els Falcons de Barcelona van viure l'alegria de tenir la seva pròpia seu social. Van ser els últims en incorporar-se dins de les deu entitats que s'allotgen a la Casa dels Entremesos, centre de divulgació de cultura popular d'arrel tradicional.

Des d'aleshores compaginen els seus assajos a Escola Pere Vila al passeig Lluís Companys nº 18 a la temporada d'hivern i a la Casa dels Entremesos a la temporada d'estiu.  han actuat arreu del territori català i també a Euskadi i Polònia. Les seves actuacions han estat molt diverses: Festes Majors, congressos, Diades de Sant Jordi i de Catalunya, campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple, setmanes culturals escolars, fundacions socials... I no sempre han actuat en solitari, sovint han acompanyat altres entitats de cultura popular.

 colla

Què fem?

Els Falcons fen figures humanes, originals i visualment atractives. Això ens dona un ventall de possibilitats de figures que seran tan esveltes, originals, arriscades i diferents com puguem inventar. A més, també fem les figures clàssiques dels Falcons, com són l’Escala, la Pira i d’altres. El fet d’innovar i crear figures noves, ens engresca més i més, a fi d’oferir cada cop més figures diferents. Els reptes són constants i això ens motiva. Està clar que no deixem res a l’atzar i que abans de sortir a plaça, hem assajat de manera constant per poder oferir al públic el millor de nosaltres.

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política