Please select your page

Vol de 3, Vol de 4, Vol de 5, Vol coronat, Supervol

Una de les figures més tradicionals del Sokol, i que continua present en el món falconer, és el vol de 3 o avions, (com en diuen colles com els Falcons de Vallbona d’Anoia o els Falcons de Piera).

El vol comença amb tres persones (una al costat de l’altra, dempeus, amb l’esquena acotada cap endavant i agafats pels genolls) i continua amb dos pisos més: dues persones al segon i l’enxaneta al tercer. Quan l’enxaneta arriba a dalt, la figura es culmina obrint.

Aquesta figura té diferents variants tant per la influència castellera de voler augmentar de pisos i fer construccions més grans a l’estructura de la figura, com també per la creativitat dels falcons barcelonins. Per tant, el vol pot créixer en nombre de pisos (vol de 4 o de 5), es pot fer un pilar de 2 en el lloc de l’enxaneta (vol coronat), i es poden unir les diferents variants en una sola figura (supervol).

Supervol

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política