Please select your page

Falcons del Riberal

riberal

Els Falcons del Riberal pertanyen a una associació cultural de la Catalunya del Nord anomenada Aire Nou de Bao, on, a part de fer falcons, practiquen tot tipus de manifestacions culturals com ara castellers, grallers, sorollosos, diables, bruixes, trabucaires, etcètera. Alguns components de les colles participen en més d’una activitat, fet que limita el nombre d’actuacions i assajos dels falcons. És per aquest motiu que a l’inici decideixen fer quatre actuacions per temporada, com ara participar a la Trobada de Colles i fer un intercanvi amb una altra entitat.

L’única colla de falcons de la Catalunya del Nord fins al moment duu la faixa negra i neix arran de l’interès d’uns quants castellers del  Riberal, que, després de les actuacions que van fer els Falcons de Vilanova a Perpinyà pel Correllengua i l’IdentiCat, troben en els falcons una activitat complementària per als castells, fins que a la fi, el 19 d’abril de 2008, es presenten oficialment amb el seu bateig, dut a terme pels seus padrins, la colla de Falcons de Vilanova i la Geltrú. I al cap de dos anys organitzen la Trobada de Colles de Falcons de Catalunya.

En un primer moment, els del Riberal  van incorporar les figures que duien a terme els Falcons de Vilanova com els ventalls, la pira, l’escala, la tripira i la serra; fins i tot millorant-ne la tècnica en algunes ocasions. Tot i així, avui en dia també disposen de figures pròpies com la tripira airenovenca. Algunes de les figures més importants que han aconseguit fins al moment són l’escala de 8, el pilar de 4 net i la serra amb pilar de 3.

http://www.airenou.cat/falcons.cfm

riberallogo

 


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política