Please select your page

Falcons de Piera

piera

 

Els Falcons de Piera es van estrenar per les Festes del Sant Crist de Piera de 1997, tot i que ja estaven ben entrenats, ja que havien estat assajant des del setembre de 1996. El color de faixa que van triar va ser el vermell,  convertint-se així en la primera colla que duia aquest color.

Han viatjat en nombroses ocasions arreu d’Europa, com ara a Suïssa, l’Alguer, França, Alemanya, Luxemburg, Dinamarca, Portugal, Anglaterra, Àustria, Països Baixos, Suècia i Estònia, així com també a d’altres ciutats espanyoles, exportant d’aquesta manera el fet falconer i la cultura catalana més enllà del nostre territori.

Dins de les construccions humanes que realitzen es pot observar que tenen una gran varietat i no només fan figures estàtiques, sinó que també en tenen de dinàmiques. Entre les figures pròpies que han inventat hi ha la figuereta, panxa enlaire, el gat i la flor. Aquesta última és una de les construccions més  característiques i que només realitza aquesta colla. És una figura visualment molt vistosa que consta de dues parts, una primera part on es pot observar l’enxaneta fent la figuereta per coronar la figura i una segona part on s’obre la figura, simulant l’obertura i naixement de la flor. També cal destacar que per acabar les actuacions acostumen a fer un pilar desplegant la senyera.

L’any 2006 van celebrar el seu desè aniversari i en el marc d’aquesta celebració van organitzar la Trobada de Colles d’aquell any, en què van reunir les sis colles que hi havia en aquell moment.

http://www.falconsdepiera.cat/

pieralogo


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política