Please select your page

Falcons de Vilafranca

 

vilafranca

Els Falcons de Vilafranca van néixer l’any 1959 arran de la iniciativa de catorze joves pertanyents a l’Acció Catòlica. Van començar a assajar aquell mateix any amb l’ajuda d’un entrenador, però no va ser fins l’any següent que van fer la seva primera actuació a la sala del Casino de la Unió Comercial.

Aquesta colla destaca per ser la primera a desvincular-se del moviment gimnàstic que caracteritza les arrels d’aquesta tradició i aproximar-se més al fet casteller.

Van introduir l’ús de la faixa, en aquest cas de color verd, l’acompanyament de les gralles i els tabalers a l’hora de fer les figures i l’ús del mocador. El mocador que van utilitzar els primers anys era el casteller, de color vermell amb puntets blancs; anys més tard, el 1980, van estrenar el mocador de color verd, peça que els identifica encara avui dia.

Les figures històriques les acostumen a recuperar durant l’actuació del seu aniversari. Les seves fites a nivell de figures són haver assolit l’escala d’11, el pilar de 6 aixecat per sota i la pira 6-6. L’any 1999, en el marc del 40è aniversari, es va inaugurar un monument en honor seu a la plaça del Penedès, a la mateixa ciutat que els va veure néixer. L’any 2009 van celebrar el seu 50è aniversari, en què van organitzar un gran nombre d’activitats, entre elles la celebració de la Trobada de Colles.

https://www.facebook.com/falcons.devilafranca

vilafrancalogo

 


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política